Macbook oplader

Når man taler omkring en ny oplader til sin MacBook skal man tage højde for nogen forskellige ting.

En god måde at finde den korrekte oplader på er at slå sin model med specs og årgang op på internettet.

Når du kender til din MacBook model kan du finde den korrekte oplader. Der findes nemlig mange forskellige varianter i både stikket og hvor meget strøm de kan levere.

Af forskellige MacBook stik findes der opladere med L-Stik, T-Stik samt USB-C.

Skal jeg vælge en Macbook oplader med L-stik?

L-Stikket var særligt populært i de ældre modeller, men grundet at stikket var særdeles populært og alle MacBook modellerne kørte under denne formfaktor over flere år er der derfor stadig mange som bliver benyttet i dag.

L-Stikket er særligt populært for at have denne L form som gør at du kan føre ledningen ned ad siden af din MacBook og blev introduceret helt tilbage i starten.

Dette gør at det er et første generationsprodukt af de nye forbedrede T-Stik og USB-C oplader.

Du findes tre varianter, en 45W, en 60W og en 85W. Hvis du har en Macbook pro i 13” vil vi anbefale at du køber 45W oplader modellen, men at hvis du har en MacBook Pro i 15” så skal du købe 60W oplader modellen og til sidst hvis du har 17” oplader skal du købe den kraftigste 85W model.

Nye og tyndere MacBook pro & Macbook air – Ny stikform

Apple har altid formået at forbedre deres design og hvert år lancerer de et nyt produkt som altid bliver tyndere og kraftigere.

Det samme skete der da MacBook Pro serien blev redesignet. En tyndere og mere sexet Macbook Pro som appellerer til flere mennesker.

Særligt var det vigtigt at pointere at med den nye tyndere Unibody design krævede det også et tyndere oplader stik til MacBook’en, heraf T-Stikket. T-stikket ligner som det lyder i navnet – et stik som er T-formet.

Dette stik skulle gøre at det holdt længere og det kunne også kompensere for at Macbook serien blev tyndere. Der blev lanceret de samme tre varianter 45W, 60W og den kraftigste 85W.

Der skete dog en helt betydelig forskel fra den gamle oplader, nemlig at de også introducerede en tynd og billigere MacBook Air.

MacBook Air modellen har siden den blev lanceret været sindssyg populær, så populær at de stadig sælger den landet over den dag i dag.

Dog anbefaler vi at man vælger at opgradere til en nyere model. Den nye MacBook Air og udryddelsen af 17” MacBook pro oplader, gjorde at 45W var beregnet til MacBook Air 11” og 13”, 60W skulle bruges til 13” MacBook Pro modellen og 85W skulle bruges til nye og mere kraftfulde og strømsultne 15” MacBook Pro.

USB-C Macbook opladning – den nye formfaktor.

I 2017 skete der igen noget nyt. For at Apple kunne følge med på markedet lancerede de den nye MacBook Pro samt genintroducerede MacBook’en.

MacBook fik tre nye flotte farver samt en ekstremt tynd formfaktor og MacBook Pro blev også tyndere, kraftigere samt fik begge MacBooks Apples kendte Butterfly Switches.

Særligt var der igen en ting som stak ud, nemlig at fordi at de blev tyndere skulle de derfor også redesigne deres populære oplader.

Deres nye design var med USB-C og det gjorde både at nu kunne bruge en mere universel oplader type, men også at de kunne bruge oplader porten til alt fra opladning til synkronisering.

Denne Port gjorde også at der ikke længere var brug for den ældre USB-A stiktype samt HDMI som længe havde været standart i MacBooken.

Mange siger at markedet ikke var modent til denne ændring og det er derfor grunden til at man i dag har så mange adaptere, som i princippet bruger en af disse USB-C porte og splitter ud til forskellige andre porte såsom HDMI og USB-A.

Det nye Lineup af opladere hed 29W til intromodellen af den nye tynde MacBook, 61W til de mere kraftfulde MacBook Pro 13” oplader og en meget kraftfuld 87W MacBook Pro oplader 15″

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here