Bedste studie computer

Valg af bedste studie computer

At finde den bedste studie computer til den skarpeste pris kan somme tider virke som en uoverskuelig opgave, fordi der er mange webshops, der forhandler med studie computere.

Mange studerende på landets uddannelsesinstitutioner og universiteter har kort fortalt ikke tiden eller overskud til, at gå alle bærebare computere detaljeret igennem.

Foruden alle de elektronik udbydere, og butikker rundt omkring landet, så er der mange tekniske specifikationer, som er en ting at vide noget om.

Det kan være ret individuelt for, hvad en “god” studie computer er for den enkelte studerende, og hvilke opgaver skal udføres på den maskinen. 

For nogle kan en computer til 3500 – 4000 kroner være rigeligt, da der kun skal arbejdes med tekst og lidt internet surfing, og omvendt skal studerende med krævende grafiske opgaver helt op i en 7.000 – 10.000 kroner til, at kunne trække de meget tunge opgaver.

Hvilken computer mærke skal jeg gå efter?

Det kommer helt an på, hvilke opgaver der skal foretages, og hvor mange grafik/design dit studie stiller krav til. 

Du kan få anerkendte mærker som Acer, HP, Dell og Asus helt nede i en 3000 kroner, men derudover skal du ikke forvente, at du får en super stærk maskine, som ville kunne klare de tunge opgaver.

Der findes sådan set ikke en facitliste over, hvilke mærker du decideret skal gå efter, og uanset hvad du vælger, så vil der altid være delte meninger fra tidligere brugere.

Som udgangspunkt anbefales det at gå efter de store producenter, som har været på elektronikmarkedet i mange år.

Tjek også for en god ordens skyld andres kunde udtalelser, og erfaringer indenfor et bestemt mærke, hvor du kan læse om andres erfaringer og oplevelser med et bestemt computer mærke.

Hvor meget koster en studie computer?

Afhængigt hvilke krav dit studieretning stiller, så kan priserne varierer alt lige fra 2500 kroner til over 10.000 kroner.

De billigste modeller er udmærkede surfing, og tekst arbejde, men du skal heller ikke forvente meget mere end dette.

Bruger du også maskinen i fritiden til blandt andet Netflix, HBO og Viaplay, kan det være en rigtig god idé at gå efter en multimediecomputer med lidt mere power i.

Et godt eksempel er de meget populære Apple Macbook, som fås fra cirka 8499 kroner eller Acer Zenbook, som også er en god studie computer.

Prisen kan for mange studerende sprænge budgettet og virke som meget dyr løsning. Fælles for Apple computere er, at maskinerne har et utroligt godt ry, og designet noget af det flotteste på markedet, som falder i god jord hos rigtig mange.

Der er mange forskellige argumenter udefra hvert mærke, og som du finder i toppen af vores side, og under hver enkelt bærbar computer.

Valg af skærmstørrelsen på studie computer

Som studerende er man ofte på farten og har typisk computeren op til flere gange om dagen ud af tasken.

Derfor er dét veloplagt, at studie computeren holder sig inden for de 13” – 15” tommer.

De populæreste modeller er skærme på 13”- 14”, og i fremtiden vil en studie computer være endnu mere mobil, og mindre end de er i dag. 

Det anbefales ikke, at få højere op end 15”, da det i længden bliver alt for tungt at slæbe rundt med på farten.

Men igen afhænger det selvfølgelig om modellen matcher dine præferencer i forhold til studiet, og hvilke type opgaver der skal udføres. 

Arbejder du med billeder eller grafiske elementer, er det utroligt vigtigt, at skærmen har en så høj opløsning som overhovedet muligt.

Det kan nemlig have en stor effekt for dit arbejde, og give dig et bedre overblik over dine grafiske præstationer.

Hvor stor skal harddisken være?

Du skal være opmærksom på, at der findes 2 typer harddiske. Den velkendte klassiske HDD disk og den nyere SSD disk.

I princippet gør begge harddiske nøjagtigt det samme, dvs at starte din bærbar studie computer op og lagere alle dine filer.

Den klassiske 2,5” HDD disk på f.eks 1 terabyte støjer mere og er væsentlig billigere end SSD.

Den arbejder generelt også langsommere og gør det ved samtlige programmer. Det koster desuden dobbelt så meget eller hvis ikke mere for, at den samme kapacitet over på en SSD harddisk.

Der er i øvrigt ikke mange studie computere, der fra fabrikken kommer over 256GB SSD harddisk, da prisen vil være så høj, at det stort set ikke er interessant længere for de fleste studerende.

Kort forklaret er en HDD løsning væsentlig billgere pr. GB sammenlignet mod SSD, og omvendt er SSD en bedre løsning til dem, der ofte er på farten.

Hvad har du behov for? SSD eller HHD ?

Få overblikket over de faktiske forskelle, og hvorfor du skal have den ene løsning frem den anden.

(HDD) Hard Disk Drive – Den klassiske

 • Masser af plads til tunge programmer
 • Super god til multimedier som video, grafik og billeder
 • Meget mere kapacitet for pengene
 • Opbevaring af store mængder data

Ulemper:

 • Larmer en del mere sammenlignet med SSD
 • Bruger mere strøm
 • Arbejdere langsommere ved dataoverførsel
 • Ikke lige så robust ved tab/rystelser

(SSD) Solid State Drive – Det nyere udgave

 • Arbejder dobbelt så hurtigt som HDD
 • Opstart af software på få sekunder
 • Disken larmer stort set ikke
 • Næsten ingen energi forbrug

Ulemper:

 • Dyrt i anskaffelse
 • Begrænset udvalg af lagring
 • Studie computere fås typisk kun med 128 GB eller 256 GB

Er du ofte på farten og har nødvendigvis ikke behov for lagring af store data som billeder, video, applikationer eller spil, så kan en bærbar studie computer med indbygget SSD harddisk været det helt rigtige valg.

Betyder opstartsfasen på computeren ikke det store, og har du mange GB billeder samt videoer gemt på disken, så er det billigere og et bedre valg, at gå efter computere med et HDD harddisk i stedet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here