Bedste tegneplade

Har du svært ved, at finde den bedste tegneplade til dit behov? Og søger efter en model, som opfylder alle dine krav?

Tag en kop kaffe, og brug cirka de næste 10 minutter på vores guide til valg af den bedste tegneplade, og bliv meget klogere hvilke specifikationer du skal se efter.

Hvad er en elektronisk tegneplade?

En “professionel” tegneplade er tidligere kun blevet brugt af grafikere, designere og arkitekter – Når der skulle udarbejdes en skitse, plantegning eller design af webshops. I dag er en elektronisk tegneplade til at finde i mange danske husstande.

I takt med, at der er kommet flere computere, webshops, og websites er salget af tegneplader taget en kraftig dyk opad, fordi der arbejdes utroligt meget flot grafik og design. Kort fortalt kan du både skrive og tegne direkte “live” på din computerskærm.

Hvorfor bruge en tegneplade?

Der er mange ting, der taler for at bruge en god tegneplade. Udover at det næsten føles ligesom at tegne og skrive som på papir og blyant, så forebygger du samtidigt skader, som f.eks musearm, skulderskader og øm nakke.

Primære museskader sker netop på grund af overbelastning, og fordi du sidder i en forkert position.

Desværre er det ofte sådan, at man i begyndelsen ikke lægger mærke til det, men man opdager det meget senere hen, da smerterne gradvist opstår efter lang tids arbejde med en computermus.

Selv kan du dog gøre mange tiltag, for at helt undgå skader eller forebygge det, så det ikke går ud over dit helbred.

Dette kan du bruge en plade til:

  • Redigere og efterbehandle billeder
  • Tegne og skrive elektronisk
  • Redigering af grafiske elementer
  • Grafik/illustration i photoshop, GIMP, affinity osv..
  • Lave maleri eller kunstværk

Hvor finder jeg den bedste tegneplade?

Som overskriften antyder, skal du ud og finde den bedste tegneplade til dit behov. Men ingen du kaster dig over de bedste tilbud, så er der en god idé at gøre op med dig selv, hvad og hvor meget du skal bruge den elektroniske tegnebræt.

“Good to know” Tjekliste

  • Budget – Hvor meget vil du ofre?
  • Størrelser – Hvor stor skal tegnepladen være?
  • Brug – Hvor ofte skal du bruge den?
  • Kvalitet – Skal pladen føles “lækker” at arbejde med?
  • Ergonomi – Har du tænkt på, hvor meget dine hænder skal arbejde?

Som du kan se, er der mange ting at tage højde for inden, du anskaffer dig den bedste tegneplade.

Du kan købe tegneplader fra cirka 600 kroner og helt op til 25.000 kroner, men så mange penge er slet ikke nødvendigt bruge.

Hvilken størrelse tegneplade passer bedst?

Det hele afhænger af, hvad du skal bruge tegnepladen til. Er du designer eller illustrator, har du naturligvis behov for masser af plads, og derfor er en stor plade det foretrukne valg. Jo større tegnepladen er, jo mere skal du bevæge pennen, og du vil flere situationer opleve en negativ effekt.

Til almindelig brug, dvs ikke professionelt anbefaler vi en størrelse A4 tegneplade. Denne størrelse er den mest anvendte, og fungere faktisk super godt til de fleste opgaver.

Du når frem meget hurtigere fra punkt A til punkt B, og du skal bruge færre kræfter på at rykke rundt med tegnepennen.

En anden vigtig detalje, som folk ofte glemmer er, at en god tegneplade faktisk fylder en hel del, og det kræver et større skrivebord, da du med andre ord vil blive irriteret over det.

Som det første skal du netop sørge for at få skrivebordet ryddet og gjort plads til pladen, hvor du nogenlunde kan bevæge dine arme frit rundt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here