Brætspil til små børn

Brætspil er rigtig populært blandt danske børnefamilier, og det er med en god grund. Et brætspil kan samle hele familien både i hverdagen, og i højtider som f.eks julen, påsken eller vinterferien.

Her kan både helt unge børn ned til en 2års alderen være med, og familiens ældste også. For familiens mindste kan det være rigtig sundt, og give barnet stimulering og udvikle sproget.

Lette brætspil er en god start 

De fleste brætspil er forholdsvis lette, at gå til og mange af de populæreste spil, kender man jo i forvejen fra dengang man var barn. Som udgangspunkt bør du gå efter lettere brætspil, hvis børnene skal være med og have det lige sjovt som de voksne.

Det kan være en god idé, at allerede sætte sig ind i spillets grundlæggende spilleregler, inden hele familien samles ved spisebordet.

Når du skal købe et brætspil til små børn, er det vigtigt at du vælger et sjovt, og børnevenlig spil.

Der er mange gode eksempler og her kan nævnes spil som DR Hr. skæg, vildkatten, spejle æg, UNO og Rasmus Klump.

Bemærk at dette er blot få udvalgte spil af mange, som er egnet til børn, og der er mange flere spil til voksne, som vi ikke behøver at nævne i denne artikel.

Højsæson for brætspil 

Der er ingen tvivl om, at de kolde måneder er højsæsonen for brætspil ifølge politiken.dk

Det er også i denne periode, at giganterne slås om forbrugerne, hvor der kommer utallige nye spil til. Hvert år er står der forventningsfulde virksomheder, der håber at deres nye spil på et tidspunkt bliver det nye hit.

Vinteren og efteråret er de måneder, hvor et godt brætspil kan samle hele familien til en stor omgang hygge, og her kan alle være med.

Svært at slå klassiske spil

Umiddelbart skulle man tro, at de gamle spil bliver lidt for kedelige i længden. Men ifølge meningsmålingerne, blive de samme spil hevet frem af hylderne hvert eneste år, og mange af de populære spil har været rigtig mange år på markedet.

Brætspil kan man andre ord være en direkte afløser for din smartphone. Desværre sidder mange unge idag alt for længe foran skærmen, og det kan give sociale problemer senere hen i livet.

Derfor er det vigtigt, at den voksne tager en snak med barnet omkring sit forbrug, og eventuelt laver en aftale over hvor mange timer, han eller hun maximalt må sidde foran skærmen.

Her gælder alle typer skærme uanset, om vi taler om tablet, smartphone eller en computerskærm. Vigtigst af alt er, at lære barnet grænser og om overforbrug.

At spille være social sammen med familien eller vennerne fysisk med et brætspil, vil aldrig nogensinde kunne direkte sammenlignes med, at være “online”

De gode relationer til venner, og familien skabes ved at være sammen med den i den “virkelige” verden, og ikke i den virtuelle verden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here