Festivaltelt

Hvis man ikke har besøgt en af Danmarks mange festivaler før, kan det være noget af en omvæltning.

Især, hvis man besøger en af de større festivaler som Roskilde Festival eller Smuk Festival.

Der er mange mennesker samlet på et sted, hygiejnen er forringet, forholdene for søvn og komfort ændres totalt og meget andet.

I denne guide giver vi gode råd og tricks til, hvordan man kommer igennem sin første tur på Festival. Herunder forklarer vi, hvilket udstyr der er nødvendigt og hvorfor.

Dette er alt fra et festivaltelt til soveposer, liggeunderlag og stole.

Sørg for at du tager det rigtige telt med

De fleste festivaler kræver at man bor på en campingplads eller en festivalplads og sover i et telt om natten.

Bevares, der findes festivaler hvor et hotel, en hytte eller en campingvogn er en mulighed. Men langt de fleste festivaler kræver at man sover i telt.

Når du bor på en festival, bor man midt ude i naturen. Dette betyder at man skal hensyn til vejrforholdene, især i et land som Danmark, hvor der både kan være sol hele ugen, eller regn og mudder.

Når du investerer i et telt til festivalen bør du altid kigge på, hvad det kan holde til. Er teltet i et lag, vil det typisk være billigere.

Til gengæld, vil teltet ikke være vandtæt og så bliver det en våd fornøjelse at overnatte på festivalpladsen. Derfor anbefaler vi altid at man køber et telt i to lag.

Hygiejne på festivalen

Mange vil opleve at hygiejnen langt fra er hvad man er vant til. Toiletterne er ikke særligt lækre, badene er kolde og små og der generelt lugter.

Nogen vil sige det er en del af oplevelsen. Andre vil sige, at det er det værste ved at tage på Festival. Der er heldigvis råd for, hvordan man løfter niveauet af hygiejne på festivalen. Først og fremmest, bør man investere i hånddesinfektion – også kaldt håndsprit.

Dette steriliserer bakterierne, og er rigtigt godt at bruge på hænderne inden man spiser. På den måde undgår man at blive syg undervejs, som rigtigt mange kender til. Festivalsygdom rammer nemlig utroligt mange gæster hvert år.

Dernæst bør man også købe vådservietter. På en festival er man nemlig ikke altid tæt på en håndvask eller et bad. Her er det rigtigt rart lige at have nogle servietter, som man kan tørre ansigtet eller hænderne i.

Løft komforten med festival udstyr

En festival er hård og udmattende. Du står op under alle koncerter, hopper, danser og generelt er bliver man fysisk udmattet. Derfor bør du altid tage dine forholdsregler når du tager på festival.

Sørg for at have noget at sidde på under koncerterne. Her er en festivalstol utrolig god, da den kan holde til at være udendørs og desuden ikke koster en formue.

Samtidigt bør man også sove på noget ordenligt om natten, så søvnen er bedre og dine muskler restituerer bedre. Her bør du altid vælge en luftmadras, fremfor et liggeunderlag eller noget lignende.

Luftmadrasser er heller ikke særligt dyre, men du bør huske en fodpumpe – det er nemlig rigtigt kedeligt at skulle puste den op med munden.
Sidst men ikke mindst, bør man også sørge for noget behageligt at sove med om natten.

Selvom mange elsker deres dyne hjemmefra, er den ikke særligt praktisk at tage med på en festival.

Den fylder, bliver hurtigt beskidt og du risikerer at tage bakterier med hjem i eget hus. I stedet bør du selvfølgelig investere i en sovepose.

Husk desuden at kigge på, hvor mange temperaturerne soveposen går ned til. Selvom at alle håber på sommer og sol på festivalen, kan det blive utroligt koldt om natten.

Derfor anbefaler vi at du investerer i en sovepose der kan holde sig ned til mindst 5 grader.

Hav en god første tur på festival.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here