Bedste skihjelm

I denne artikel kan du hurtigt finde ud af, om du vil have en skihjelm, og hvorfor dette kunne være en ret god idé.

Hvilken skihjelm skal jeg købe?

Skihjelme er blevet en trend, og flere og flere skiløbere er begyndt at bruge dem. Førhen var det mest sportsudøvende og børn som benyttede sig af dem, men på de seneste par år, er set en massiv stigning indenfor brugere af skihjelme.

Og alt dette med god grund. Det er jo godt at bruge hovedet, og kunne bruge det igen, efter en skiferie, også selvom at man kan være styrtet, på den eller den anden måde.

Hvilken skihjelm du skal købe, er helt efter dit behov. Der eksisterer flere typer hjelme. Og med skihjelme er det ligesom så mange andre ting. 

Desto dyrere skihjelmen er, desto bedre kvalitet og komfort får du. Dette har noget at gøre med, at ventilationen sket ikke er optimal i de billige modeller. Og da man hurtigt får varmen på skiferien, er optimal ventilation i hjelmen essentiel for din samlede oplevelse.

Køb en skihjelm som der sikkerhedsgodkendt 

Først og fremmest køber man en skihjelm for at opnå sikkerhed. Derfor skal du sikre dig, at den skihjelm du ønsker at anskaffe dig, lever op til diverse sikkerhedskrav.

Disse sikkerhedskrav er meget lig de sikkerhedskrav, som der forventes af en god sikkerhedshjelm på det danske marked.

Og da det er dit hoved der er på spil, fraråder vi stærkt at du går på kompromis.

Næstefter sikkerheden ligger komfort rigtig højt på listen. Det dur jo ikke at have en sikker skihjelm, hvis du ikke kan holde ud til at have den på hovedet.

Det er derfor en rigtig god ide at prøve hjelmen inden du køber den. For det dur jo heller ikke at købe den dyreste hjelm, hvis den alligevel ikke sidder godt.

Når du har udset dig den skihjelm du vil købe, er det blot at gå på jagt. Det kan helt sikkert godt betale sig, at have lidt tålmodighed og gå lidt på opdagelse på det store marked, så du kan få den mest fordelsagtige pris for skihjelmen.

Tips vil valg af bedste skihjelm 

Før vi giver dig nogle tips, om hvilken skihjelm du skal vælge, vil du først få en beskrivelse af hvilke typer skihjelme der findes.

Her kan du finde en forklaring på de tre typer der er. Her er der tale om skihjelme med hel eller halv skal, og full face skihjelme.

Skihjelm med hel skal

En skihjelm med hel skal betyder, at selve det materiale som, hjelmen er lavet af, og som skal beskytte dit hoved for kollision, går ned over dine øre.

Det kan have indsigelse på din hørelse, men gør dem derfor også mere sikre en halv skal.

Denne model er ideel for dig, som ønsker fuld beskyttelse, af både, hoved, ører og evt nakke.

Skihjelm med halv skal

Til forskel for en skihjelm med hel skal, dækker skihjelme med halv skal ikke din ører og nakke.

De er til gengæld en af de større sælgende skihjelme, da flest finder denne model den mest komfortable.

Du vil også sagtens kunne holde varmen med en halv skal, da de bliver konstrueret med ørebeskyttelse af soft shell, som dækker dine ører.

Full Face Skihjelm

Hvis du har set en motor-cross, ved du også hvordan sådan en hjelm her ser ud. Den dækker både hoved, ører og ansigt.

Dette gør at denne hjelm yder den største sikkerhed. Men spørgsmålet er blot, om du har behov for så meget sikkerhed.

Størrelse:

Ud fra disse beskrivelser, har du nu et udgangspunkt for hvilken type skihjelm du gerne vil erhverve dig. Efterfølgende gælder størrelsen.

Ved brug af et blødt målebånd, eller en snor, måler du omkreds af dit hoved. Du afmåler omkreds over panden, over dine øjenbryn, hen over ørene om til baghovedet.

Hvis du har brugt en snor, måler du ud efter på det måleinstrument du har tilgængeligt.

Der er forskel fra mærke til mærke, hvordan hjelmens facon er udbygget, hvilket kan gøre at nogle typer, eller mærker, passer dig bedre end andre.

Ventilation:

Som nævnt tidligere, er det ret vigtigt med en god ventilation i din hjelm, da det ellers kan blive en ret varm fornøjelse at stå på ski.

Nogle skihjelme har endda justerbare ventilationsåbninger, hvilket kan være en stor fordel, hvis det er enten for varmt eller for koldt, der hvor du opholder dig.

Komfort:

Skihjelme er ikke designet til, at man skal bruge hue indenunder hjelmen. Dette skyldes blandt også at det vil forringe hjelmens effekt, og derfor også din sikkerhed.

Det er dog heldigvis ikke nødvendigt at have hue på indenunder hjelmen, da disse er dejligt bløde, og fremstillet sådan at du kan holde varmen.

Yderligere skal skihjelmen også være nem at tage af og på, samt være nem at justere, selv med dine skihandsker på.

De fleste skihjelme fås med en drejemekanisme der sidder omme bag på, hvor du kan spænde hjelmen, så den sidder sikkert og forsvarligt fast.

Skal jeg købe en billig eller dyr skihjelm?

Vi kan ikke sige om hvor vidt du skal købe dyre skihjelme, frem for billige, da det helt sikkert er op til dig.

Når det så er sagt, så kan vi stærkt anbefale at købe efter kvalitet og hvilken sikkerhed de tilbyder.

Og da kvalitet og sikkerhed tit går hånd i hånd med de lidt højere prislag, er det også der vi anbefaler at du kigger.

Kig derfor efter om de er sikkerhedsgodkendte, før du gør andet. Efterfølgende kan du købe efter hvad du har brug for af komfort og ventilation.

De billige leverer ikke lige så høj komfort og ventilation som de dyre, så hvis dette ikke er must, kan du gå efter en af de billige typer skihjelme.

Sikkerhed og brug af skihjelm

Vi kan ikke forstærke nok, hvor vigtigt sikkerheden er i den hjelm, som du ønsker at købe. Det er også dit hoved vi snakker om, så vær derfor omhyggelig i dit valg.

Kig derfor “ASTM F 2040”- eller “CE EN 1077”-mærket når du kigger på skihjelme. “ASTM F 2040” er den amerikanske sikkerhedscertificering af skihjelme.

“CE EN 1077” er europæiske certificering. Disse sikrer dig at de lever op til de strenge regler for beskyttelse og brudstyrke.

Undersøg også om hjelmen tåler mere end et slag, for hvis ikke, skal hjelmen skrottes efter et eventuelt styrt.

Også selvom hjelmen ikke ser ud til at have lidt skade. Vær derfor taknemmelig for at hjelmen har udført et godt stykke arbejde, og køb efterfølgende en ny hjelm, så du kan komme op på pisten igen.

Når du tager din hjelm på, skal den sidde stramt nok over dit hoved, til at du kan få mellem 1 og 2 fingre op mellem hjelmen og din pande.

Samme fingerregel gælder for stroppen, som sikrer fæstningen af hjelmen til dit hoved.

Dette burde ikke være for stramt, da dette kan medføre hovedpine, og i det hele taget ikke være behageligt at have på.

Skihjelmen skal dog sidde stramt nok, til at hjelmen ikke flytter sig rundt, alt imens du står på ski.

Oakley MOD3

Med en skihjelm fra Oakley, får du et stilrent og lækkert look. I det hele taget får du en rigtig god hjelm!

Den fås i mange forskellige farver, så der er derfor noget til enhver smag. Denne hjelm kan benyttes både af skiløberen, såvel som snowboarderen.

MBS-luftflowsystemet sikrer god ventilation, så du ikke får det alt for varmt. Hvilket, sammen med det bløde og behagelige materiale gør denne hjelm til en sikker vinder hos dem der leder en god og sikker hjelm.

Ventilationen kan tilmed justeres, skulle det blive for koldt eller varmt.

Hjelmen justeres med BOA® drejesystem ved nakken, og kan derved nemt indstilles. Og med en Fidlock lukning ved hagen.

Har du en magnetisk lukning der er let at anvende, og desuden er den også blødt polstret, så der ikke opstår gener. På bagsiden af hjelmen sidder en aftage holder til dine skibriller, så du ikke mister dem på pisten.

Oakley MOD3 er CE godkendt, og der medfølger en pose til hjelmen.

Salomon Helmet driver

Salomon er faktisk den bedste skihjelm fra producenten, og med denne model skabt en fantastisk hjelm, i et enkelt, men cool design.

Den er stilfuld og bygget i høj kvalitet, og så er den yndet af brillebærere, da den har integrerede skibriller, hvilket gør det muligt at have briller på indenunder.

Og selve glasset på skibrillerne kan udskiftes alt efter vejret, så der følger et glas med til solrige dage, og et til overskyede.

Denne skihjelm er foret med et varmt og blødt materiale, der giver rigtig god pasform. Den er designet med fokus på sikkerhed, anvendelighed og komfort.

Den er forsynet med ventilationshuller som kan indstilles efter vejret.

Den kan nemt justeres med Custom Dial hjulet, som sidder i nakken. Og har en polstret og justerbar strop.

Skihjelmen vejer kun 630 gram, og vil derfor ikke føles som en tung byrde, på de lange ski glade dage.

Smith optics holt skihjelm

Smith optics er helt klart den bedste skihjelm til den billigste pris, og er en klassiker i nyt design, der kan bruges året rundt.

Med de 14 ventilationsåbninger og aftagelige ørevarmere har du en let og sikkerhedscertificeret skihjelm.

Den er designet i et simpelt og stilrent design, og er en yderst komfortabel skihjelm. Den vejer den nette sum af 550 gram, hvilket vil medføre så lidt gener som muligt.

Den er let at tage af og på, og kræver ingen justeringer. Og så har den en aftagelig skibrilleholder monteret på bagsiden, så du ikke taber skibrillerne på farten.

Så det er bare på med hjelmen og afsted. Det bliver ski godt.

Sweet protection tropper skihjelm

Denne skihjelm fra Sweet Protection, er godkendt til Actionsport. Den yder høj sikkerhed med Sweet Protections egen TLC skal teknologi, som er så stærk at det kan modstå de hårdeste styr.

Den er designet til at være aerodynamisk, men har også et indvendigt kølesystem, der med den indirekte ventilation fører luften igennem hjelmen, så du bogstaveligt kan holde hovedet koldt på pisten.

Dette kølesystem kan justeres alt efter hvor koldt eller varmt det er, så det ikke går hen og bliver for koldt.

Designet er enkelt og stilrent, og vejer 650 gram. Og for at det skal være så behageligt som muligt følger der Fit Pads med, som du kan placere der i hjelmen, så den bliver mest behagelig for dig at have på. Og så har den en aftagelig skibrilleholder.

Alt i alt er dette en rigtig god, sikker og komfortabel hjelm, som passer til alle, især den seriøse skiløber, og som kan betragtes også som den bedste skihjelm i sin klasse.

Sweet protection grimnor te

Sweet Protections Grimnor TE er verdens mest avancerede freeride bedste skihjelm på markedet.

Designet i samarbjede med Terje Haakanson, og der ikke blevet sparet på noget, især ikke i forbindelse med sikkerheden, da der kun er blevet brugt de bedste materialer.

Med en skal af Carbon Fiber Reiforced Polymer og MIPS-teknologi(Multi-Directional Impact Protection), er du fuldt sikret en top-klasse hjelm. Sidstnævnte reducerer stærkt de kræfter hjernen udsættes for ved styrt.

Med OcciGrip kan du tilpasse hjelmen så den passer dig perfekt. Foret kan tilmed tages ud og vaskes.

Og da den er udstyret med 26 ventilations indgange og indirekte ventilation, er du sikret at det ikke bliver for varmt på pisten.

Selve skallen er certificeret og testet til brug af GoPro kamera. Med andre ord er dette den bedste skihjelm i 2018 med det mest avancerede design til ski entusiastister.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here