Tagmaling og tagrensning

En omgang tagrensning og efterfølgende tagmaling kan være den helt rigtige løsning for et ældre tag.

Det slidte tag vil et helt nyt liv, og tagets levetid vil blive forlænget helt op til til 15 år. Er du i tvivl dette er den optimale løsning for dit tag, kan du helt gratis hente flere tilbud hos firmaer, som udføre tagmaling.

Kan jeg selv male mit tag?

Ja, det kan lade sig gøre hvis du er fiks på fingrene og har adgang til en række redskaber til formålet.

Det bedste råd er helt klart, at få profesionelle fagfolk til at udføre opgaven, da mange ældre hustage indeholder asbest, hvilket er direkte sundheds skadeligt.

Kan alle typer tage renses og males?

Du kan ikke male alle hustage, da visse typer er som er meget direkte ikke kan males. Her taler vi om natur skifer og teglsten.

Tegl og skifer tag er er fremstillet af meget stærke materialer, og kan bestemt ikke tåle at blive spulet med en højtryksrenser, og det samme er gældende for tagmaling.

Disse typer hustage egner sig til rensning og maling:

  • Betontegl
  • Tagpap
  • Stålplade
  • Eternit

Er dit eksisterende tag over 40 år gammel kan det bedre betale sig at få det udskiftet helt.

Et tag har en levealder på imellem 35 – 50 år, og nærmere taget sig aldersmæssigt deromking, så er det bedre tjent med en udskiftning.

Tagmaling og asbest ?

Før du selv går igang eller får en håndværker til at male dit tag, skal du være opmærksom hvilke type tag dit eksisternede hustage er.

Taler vi om et ældre eternittag før 1987 indeholder taget med stor sikkerhed asbest, som er direkte skadeligt.

Hvis dit tag indeholde det giftige asbest må du hverken højtryksspule eller slibe det. Du må dog gerne vaske det en haveslange og bruge en blød børste.

Det bedste råd er, at hyre profesionelt fagfolk til opgaven, som har erfaring i at rense asbest tage og som er forhånds godkendte af arbejdstilsynet, da der er strenge regler indefor området.

Hvad koster tagmaling og tagrensning?

Prisen afhænger af størrelsen på taget, og tagets vinkel. Har dit tag en meget høj hældning dvs på over 35 grader bliver prisen betragteligt højere, da der skal bruges mere arbejdsudstyr og flere mandetimer på arbejdet.

De fleste huse har en hældning på under 35 grader, og her er prisen næsten halveret da arbejds processen ikke er ligeså krævende.

Tagets tilstand har også en afgørend betydning for den samlede pris, da det kan blive nødvendigt at udskifte flere tegl før maleren kan udføre arbejdet forsvarligt.

Tagmaling pris pr.m2

Du kan regne med at skulle betale en fagmand 15.000 til 30.000 kroner for tagmaling og tagrensning. Prisen kan dog varirer efter hvilket tag arbejdet skal udføres på.

Priserne starter cirka fra 85 kroner pr.m2 og op til 140 kroner pr.m2. Et klassisk parcelhus på cirka 150 m2 og en hældning på under 25 grader vil prisen cirka ligge på 22.000 kroner.

Omvendt har huset derimod en høj hældning over 35 grader, så skal du regne med at smide 10.000 kroner ekstra oveni på grund af de ekstra mandetimer samt det nødvendige udstyr til opgaven.

For at få et konkret svar kan du helt gratis indhente 3 uforpligtende tilbud eller søge om profesionel rådgivning hos compara.

Skal jeg male mit tag eller udskifte det helt?

Det afhænger af standen af taget og alderen på det. Er dit tag mellem 20-25 år kan det godt betale sig behandle det med en god omgang tagrensning og tagmaling.

Det burde forlænge tagets levealder med cirka 15 år. Er huset fra 1960erne eller 1970erne med eternit tag er det bedre, at få det udskiftets helt på grund af asbest risiko, og for at øge husets værdi.

Et nyt tag koster over 100.000 kroner, men det kan være en nødvendig invistering. Hvis taget alligevel er utæt kan det gå udover resten af boligen og medføre skimmelsvamp i huset.

Glem ikke garantien på det udførte arbejde

Inden arbejdet påbegyndes skal du være opmærksom på deres garanti. Tagmaling og tagrensning kan blive rigtig dyrt for dig, hvis det ikke bliver udført ordentligt.

En seriøs håndværker, der vil sine kunde det bedste giver som regel 5 – 10 års garanti på tagmaling og tagrensning.

Helt nøjagtigt gælder det for selve udførelsen og mod krakelering af malingen.

Du skal være opmærksom på, at garantien ikke dækker utætheder på taget, hvis det pludseligt er opstået under udførelsen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here